Äggkräm på toast med topping. Mycket fin förrätt.    


4 portioner

Ingredienser:

4 ägg (1 per person)
2 dl vispgrädde
75 g smör
salt
vitpeppar

Gör så här:

Vispa samman äggen med grädde, smör, salt och peppar.

Häll smeten i en kastrull. Värm den under omrörning på svag värme tills den blivit som puré.

Skeda upp smeten på bitar av rostat bröd (eller kex eller valfritt bröd) och toppa med någon av toppingarna nedan.
 


Topping 1. Svamptopping

1-2 portabellosvampar (eller annan svamp)
2 msk smör
Ett par droppar tryffelolja (valfritt)
salt
vitpeppar

Stek upp svampen i smör med lite salt och peppar, droppa över lite tryffelolja.



Topping 2. Räkor och mosad avocado


1hg skalade räkor
1 mosad avocado
citronsaft
salt
vitpeppar

Blanda räkorna med den mosade avocadon och lite salt och peppar och några droppar citronsaft



Topping 3. Tartar på gravad lax

1,5 hg gravad lax
1 dl olivolja
1,5 msk dijon-senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1 tsk riven ingefära
1 msk finhackad gräslök
salt
vitpeppar

Skär laxen i små kuber, blanda samman alla ingridienser till dressingen. Häll ner laxbitarna i dressingen
och låt stå till det ska användas.