Äggkräm på toast med topping. Mycket fin förrätt. |
4 portioner
Ingredienser:
4 ägg (1 per person)
2 dl vispgrädde
75 g smör
salt
vitpeppar
Gör så här:
Vispa samman äggen med grädde, smör, salt och
peppar.
Häll smeten i en kastrull. Värm den under omrörning på svag värme tills den
blivit som puré.
Skeda upp smeten på bitar av rostat bröd (eller kex eller valfritt bröd) och
toppa med någon av toppingarna nedan.
Topping 1. Svamptopping
1-2 portabellosvampar (eller annan svamp)
2 msk smör
Ett par droppar tryffelolja (valfritt)
salt
vitpeppar
Stek upp svampen i smör med lite salt och peppar, droppa över lite tryffelolja.
Topping 2. Räkor och mosad avocado
1hg skalade räkor
1 mosad avocado
citronsaft
salt
vitpeppar
Blanda räkorna med den mosade avocadon och lite salt och peppar och
några droppar citronsaft
Topping 3. Tartar på gravad lax
1,5 hg gravad lax
1 dl olivolja
1,5 msk dijon-senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1 tsk riven ingefära
1 msk finhackad gräslök
salt
vitpeppar
Skär laxen i små kuber, blanda samman alla ingridienser till
dressingen. Häll ner laxbitarna i dressingen
och låt stå till det ska användas.