Äppelmunkar. Nästan som äppelpaj !    


 

       



Ca 20 st.

Ingredienser:

1 äpple
1 rulle smördeg
Strösocker
Kanel
1 ägg


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär smördegen i ca 1,5 cm breda remsor, längs med korta sidan. Skiva äpplet i ca 6mm tjocka skivor. Skär ett hål i mitten på varje skiva, ca 2 2 cm, så
dom får form som en munk.

Blanda strösocker och kanel i en skål och vänd runt äppelbitarna. Vira sedan smördegsremsorna runt om varje äppelskiva, genom mithålet och runt hela kanten, lite omlott.

Pensla ovansida och sidan med ett ägg och strö över lite extra kanelsocker.

In i ugnen ungefär 25-30 minuter eller tills dom fått en fin färg.

Ta ut och ät som dom är eller servera med vaniljglass/vaniljsås !