Asiatisk kycklinggryta |
3-4 portioner
Ingredienser:
800-1000g kycklingfilé
200-300 g broccoli, färsk eller frusen i små buketter
1 morot, mellanstor i smala stavar
1 paprika i stavar
1 salladslök eller en bit purjolök, i strimlor
1 klyfta vitlök
Salt
Svartpeppar, vitpeppar
Kokosmjölk, 2 x 2,5 dl
1 Creme Fraiche naturell
Saften från en halv citron
3 msk Röd currypasta
Kinesisk soja/färgsoja
Jasminris
Stekfett
Gör så här:
Dela kycklingen i lagoma bitar och bryn den i
fettet och ta upp den från pannan
Fräs broccoli, morot, paprika och purjolök i fett.
Sätt tillbaka den brynta kycklingen i pannan, tillsätt alla övriga ingredienser. Dutta i lite soja för bättre färg. Rör om noga.
Koka riset och låt grytan puttra sakta i 15 minuter och sedan puttra i 5 min UTAN lock för simmigare konsistens.
Servera grytan med riset. Nåt grönt till skadar inte !