Blåbärsbullar. Svingoda !    


 

     



24 st.

Ingredienser:

25 g jäst
3 dl mjölk
1/2 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
1/2 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
9 1/2 dl vetemjöl
 

Fyllning:

125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk majsstärkelse
150 g blåbär

Pensling:

1 ägg
Pärlsocker

Ugnstemp 225 grader


 


Gör så här:

1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt socker, kardemumma, salt, smöret i klickar, ägg och mjöl. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
    Låt degen vila medan fyllningen rörs ihop.

3. Fyllning: Blanda rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och majsstärkelse

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 55x30 cm

5. Bred på fyllningen och strö över blåbär. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar och ställ bullarna glest på 2 plåtar (30x40 cm) med bakplåtspapper på.
    Låt jäsa ca 1 1/2 timme.

6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.