Blåbärsmuffins. Lättbakat och gott    

 

 

Blåbärsmuffins

Hallonmuffins

 

                                                     


Ca 10-12 st (medelstora/stora)

Ingredienser:

2 ägg
2 dl strösocker
 

2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk Salt
1,5 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
 

150 g smör, smält
1 dl mjölk

Fyllning
ca 120 g blåbär (eller hallon/jordgubbar/vinbär/hjortron)

Garnering
florsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda blåbären med lite potatismjöl/Maizena. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3.

Lägg en knapp msk blåbär på varje muffins.

Grädda muffinsen mitt i ugnen till fin brun färg, ca 23-30 min (beroende på hur mörka man vill ha dom). Låt dem svalna. Pudra över florsocker.