Blåbärsmuffins. Lättbakat och gott |
![]() Blåbärsmuffins |
![]() Hallonmuffins |
Ca 10-12 st (medelstora/stora)
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk Salt
1,5 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
150 g smör, smält
1 dl mjölk
Fyllning
ca 120 g blåbär (eller hallon/jordgubbar/vinbär/hjortron)
Garnering
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda blåbären med lite potatismjöl/Maizena. Vispa
ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och
mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna
till 2/3.
Lägg en knapp msk blåbär på varje muffins.
Grädda muffinsen mitt i ugnen till fin brun färg, ca 23-30 min (beroende på hur
mörka man vill ha dom). Låt dem svalna.
Pudra över florsocker.