Blåbärsmuffins. Lättbakat och gott    


Ca 16 st (i lite högre/större formar)

Ingredienser:

3 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
75 g smör, smält
2,25 dl mjölk

Fyllning
ca 150 g blåbär (eller hallon/jordgubbar/vinbär/hjortron)

Garnering
florsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda blåbären med lite potatismjöl/Maizena. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till tre fjärdedelar.

Lägg en knapp msk blåbär på varje muffins.

Grädda muffinsen mitt i ugnen till fin brun färg, ca 20-22 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.