Blåbärsmuffins. Lättbakat och gott |
Ca 16 st (i lite högre/större formar)
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
75 g smör, smält
2,25 dl mjölk
Fyllning
ca 150 g blåbär (eller hallon/jordgubbar/vinbär/hjortron)
Garnering
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda blåbären med lite potatismjöl/Maizena. Vispa
ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och
mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna
till tre fjärdedelar.
Lägg en knapp msk blåbär på varje muffins.
Grädda muffinsen mitt i ugnen till fin brun färg, ca 20-22 min. Låt dem svalna.
Pudra över florsocker.