Carbonara AoB, Lite egen variant av Spagetti Carbonara.    




3-4 portioner

Ingredienser:

360 g spaghetti
4 ägg
1 dl vispgrädde
Ca 100 g rimmat sidfläsk (eller bacon, kassler, rökt fläsk eller annan skinka/fläsk)
Ca 100 g svamp, helst Karl-Johan, men Champinjoner funkar också
2 Schalottenlökar, eller 1 rejäl gul lök.
Ca 100 g riven parmesanost
1-2 vitlöksklyftor. 1 skvätt olivolja.
salt
svartpeppar



Gör så här:

Skär fläsk/skinka i strimlor.
Koka upp vatten med ca 10 g salt/l och häll i spagettin.

Stek fläsket/skinkan, svampen och löken i lite olivolja.

Vispa ihop äggen, vispgrädden, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.

Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med det stekta, sen häller
du på äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30-60 sekunder så det får en lagomt kletig konsistens.

Fördela Carbonaran i tallrikar och toppa med lite nymalen svartpeppar och mer riven Parmesan.

En grönsallad passar bra till.