Carbonara AoB, Lite egen variant av Spagetti Carbonara. |
3-4 portioner
Ingredienser:
360 g spaghetti
4 ägg
1 dl vispgrädde
Ca 100 g rimmat sidfläsk (eller bacon, kassler, rökt fläsk eller annan
skinka/fläsk)
Ca 100 g svamp, helst Karl-Johan, men Champinjoner funkar också
2 Schalottenlökar, eller 1 rejäl gul lök.
Ca 100 g riven parmesanost
1-2 vitlöksklyftor. 1 skvätt olivolja.
salt
svartpeppar
Gör så här:
Skär fläsk/skinka i strimlor.
Koka upp vatten med ca 10 g salt/l och häll i spagettin.
Stek fläsket/skinkan, svampen och löken i lite olivolja.
Vispa ihop äggen, vispgrädden, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med det stekta,
sen häller
du på äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30-60 sekunder så det
får en lagomt kletig konsistens.
Fördela Carbonaran i tallrikar och toppa med lite nymalen svartpeppar och mer
riven Parmesan.
En grönsallad passar bra till.