Chili CC, Min egen variant av Chili Con Carne. |
5-6 portioner
Ingredienser:
600 gram köttfärs
3 brk Vita bönor I tomatsås
1 brk med andra bönor, t.ex Kidney eller röda bönor.
1 brk Krossade tomater.
Gul lök, 1 stor eller 2 mindre (hackade till ca 15x15 mm)
2-3 vitlöksklyftor (finhackat)
3 msk tomatpuré
2 medelstora tomater (hackade till ca 15x15 mm)
1 medelstor röd paprika (hackat till ca 20x20 mm)
2 chilifrukter, gärna starka, tex Jalapeno (finhackat)
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
1 nypa Cayennepeppar
Chilipulver
Några droppar Tabasco
Olja, till stekning
Gör så här:
Bryn köttfärsen i en del av oljan i en
stekpanna.Tillsätt den gula löken och bryn vidare.
Flytta över köttfärs och lök till en rejäl gryta.Fräs paprikan i kvarvarande
oljan.Flytta över paprikan till grytan.
Vispa ur stekpannan med 1 av burkarna med vita bönor och häll det efter uppkok i
grytan. Dela chilifrukterna och skrapa bort fröna.
Hacka dem fint och sätt i grytan.
Tillsätt alla övriga ingredienser och de två andra burkarna med Vita bönor till
grytan.
Låt koka på MYCKET svag värme under lock i MINST 1 timma.
Kryddningen är ungefärlig, med ovan givna mått, får chilin STING, men blir ej
särskilt stark ! Krydda efter smak !
Servera med vitt bröd och ev. ris.