Falsk lövbiff med med falsk Bea, Fiffigt och GOTT ! |
4 portioner
Ingredienser:
Biffarna:
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
(1 tsk lökpulver)
(1 tsk vitlökspulver)
(1 krm cayennepeppar)
(1 tsk paprikapulver)
1 msk aromat, eller salt+vitpeppar
Falsk Bearnaissås:
2 dl creme fraiche
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 äggulor
Torkad
dragon
Hackad persilja
Gör så här:
Biffarna:
Blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda väl så allt blandas ut ordentligt.
Lägg ut en stor rektangel med gladpack, ta hälften av
köttfärssmeten och klicka ut den. Lägg på en lika stor rektangel av
gladpack uppepå. Kavla ut köttfärsen till en stor platta, ca 5 mm tjock. Gör
likadant med andra hälften av färsen.
Lägg båda plattorna, med plastfolien kvar, uppepå varandra på en stor bricka och
in i frysen i minst 3 timmar.
Ta ut och skär upp i lövbiffsstora bitar. Du kan skära i dem direkt när de kommer ut ur frysen, de mjuknar nämligen ganska så snabbt.
Dessa bitar fryser man och tar fram en stund innan dom ska stekas.
Stek i smör/margarin, salta och peppara lite på dom.
Bean:
Ta fram en kastrull, häll i creme fraiche
i den. Hacka buljontärningen ordentligt och ha i den också.
Låt creme fraichen koka upp och puttra så länge så hela buljongtärningen kokat
in. Ta av kastrullen från plattan, knäck i
de 2 gulorna och rör om. Ha också i valfri mängd dragon/persilja.
Tillbaka upp på plattan och koka upp tills det tjocknar.
Servera med köttet, strips/pommes och kanske nåt grönt !