Fiskbiffar, med ost och citronsås.    


3-4 portioner

Ingredienser:

400 g tinad fisk, torsk/sej/kolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk potatismjöl
2 kokta, kalla potatisar
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
2 dl riven ost, gärna lagrad
2 msk smör

Citronsås

2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
2 dl vispgrädde
1 citron
1 msk hackad gräslök

Gör så här:

Mixa fisken + salt i en matberedare med kniv. Mixerkanna fungerar ej bra !

Tillsätt peppar, potatismjöl, potatis, grädde, ägg och ost.

Mixa på medelhastighet ca 1 minut och låt det sedan stå att svälla en stund.

Såsen:

Smält smöret, vispa ner mjölet noga och späd sedan med vattnet. Hacka buljongtärningen och rör ner den och grädden.
Sjud såsen ca 5 minuter. Smaka av med saften från citronen, salt, peppar och gräslöken.

Smält smöret i en stekpanna och klicka i biffarna och platta ut dom med fuktad gaffel/sked. Stek till fin färg.

Servera med potatis, citronsåsen och ärtor.