Fiskbiffar, med ost och citronsås. |
3-4 portioner
Ingredienser:
400 g tinad fisk, torsk/sej/kolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk potatismjöl
2 kokta, kalla potatisar
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
2 dl riven ost, gärna lagrad
2 msk smör
Citronsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
2 dl vispgrädde
1 citron
1 msk hackad gräslök
Gör så här:
Mixa fisken + salt i en matberedare med kniv.
Mixerkanna fungerar ej bra !
Tillsätt peppar, potatismjöl, potatis, grädde, ägg och ost.
Mixa på medelhastighet ca 1 minut och låt det sedan stå att svälla en stund.
Såsen:
Smält smöret, vispa ner mjölet noga och späd sedan med vattnet. Hacka
buljongtärningen och rör ner den och grädden.
Sjud såsen ca 5 minuter. Smaka av med saften från citronen, salt, peppar och
gräslöken.
Smält smöret i en stekpanna och klicka i biffarna och platta ut dom med fuktad
gaffel/sked. Stek till fin färg.
Servera med potatis, citronsåsen och ärtor.