Gratinerad kyckling med potatis, Trevlig och god kycklingrätt.    
 


Ca 2-3 portioner

Ingredienser:

400 g Kycklingfilé
450 g potatis
200-400 g färska champinjoner
1 gul lök
Margarin/olja, att smörja formen med.

Sås:

1,5 dl Yoghurt, naturell.
0,6 dl Olivolja
40 g Senap (helst Dijon)
2 Vitlöksklyftor, pressade
5 g finsalt
5 g svartpeppar
5 g paprikapulver

Ostskivor dl gräddfil


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en eldfast form.

Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna.

Skåra kycklingen i ca 2-3 cm skivor (6-8 skåror/filé) , MEN EJ HELT IGENOM, dom ska hålla ihop undertill. Lägg t.ex 2 träpinnar längs med filéerna som tar emot kniven.

Täck botten i formen med den skivade potatisen och strö den hackade löken över potatisen. Täck med skivade champinjoner, men spara en skiva per skåra det är i kycklingen.

Rör ihop allt till såsen.

Pensla såsen över de skårade kycklingfiléerna och i skårorna. Blir det sås över, så häll den över det hela sist av allt.

Peta in en champinjonskiva och en ostskiva (vik ostskivan dubbel) i varje skåra i kycklingen.


Grädda i 175 grader i ca 60-70 min. Känn efter när potatisen är mjuk.


Severa med t.ex en grönsallad.landa ihop allting och ställ i kylen en stund innan servering!