Gratinerad kyckling med potatis, Trevlig och god kycklingrätt. |
Ca 2-3 portioner
Ingredienser:
400 g Kycklingfilé
450 g potatis
200-400 g färska champinjoner
1 gul lök
Margarin/olja, att smörja formen med.
Sås:
1,5 dl Yoghurt, naturell.
0,6 dl Olivolja
40 g Senap (helst Dijon)
2 Vitlöksklyftor, pressade
5 g finsalt
5 g svartpeppar
5 g paprikapulver
Ostskivor dl gräddfil
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en eldfast form.
Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Skiva
champinjonerna.
Skåra kycklingen i ca 2-3 cm skivor (6-8 skåror/filé) , MEN EJ HELT IGENOM, dom
ska hålla ihop undertill. Lägg t.ex 2 träpinnar längs med filéerna som tar emot
kniven.
Täck botten i formen med den skivade potatisen och strö den hackade löken över
potatisen. Täck med skivade champinjoner, men spara en skiva per skåra det är i
kycklingen.
Rör ihop allt till såsen.
Pensla såsen över de skårade kycklingfiléerna och i skårorna. Blir det sås över,
så häll den över det hela sist av allt.
Peta in en champinjonskiva och en ostskiva (vik ostskivan dubbel) i varje skåra
i kycklingen.
Grädda i 175 grader i ca 60-70 min. Känn efter när potatisen är mjuk.
Severa med t.ex en grönsallad.landa ihop allting och ställ i kylen en stund innan servering!