Gravad Lax    
       

Ingredienser:

ca 1 kg laxfilé
4 msk salt
4 msk socker
Krossad vitpeppar
Dill


Gör så här:

Torka av laxen. Blanda socker, salt och några krossade vitpepparkorn.

Fördela ca 80% av saltblandningen på köttsidorna av laxen. Gnugga lite
på saltet.

Klipp över RIKLIGT med dill. Lägg laxbitarna köttsida mot köttsida.

Lägg laxen i dubbla plastpåsar, strö resten av saltblandningen i
påsen. Pressa ur luften ur påsarna och knyt igen ordentligt.

Låt laxen ligga i kylskåp ca 1,5 - 2 dygn. Vänd på den så ofta det går. Ta ut laxen och häll bort
salt laken och skrapa bort dill och vitpeppar samt torka av laxen ordentligt med papper.
Lägg över i nya fräscha plastpåsar.

NJUT på tex hårt bröd med Dijonsenap !