Hjortron/kokos-muffins. Lättbakat och gott |
|
|
Ca 10-12 st (medelstora/stora)
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk Salt
1,5 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
125 g smör, smält
1,25 dl mjölk
Smält smör/margarin
Kokosflingor
Fyllning
ca 150 g tinade/avrunna hjortron (eller blåbär/hallon/jordgubbar/vinbär)
Garnering
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de tinade/avrunna hjortronen med lite potatismjöl/Maizena. Vispa
ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och
mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
Smörj en muffinsform med smält smör, och häll
kokosflingorna i fettet.
Skaka bort överflödigt kokos.
Fyll formarna till hälften.
Dela upp hjortronen i lika många delar, som det blev muffinsar och lägg på hjortronen på varje muffins.
Grädda muffinsen mitt i ugnen till fin brun färg, ca 25-35 min (beroende på hur
mörka man vill ha dom). Låt dem svalna.
Pudra över florsocker.