Hjortron/kokos-muffins. Lättbakat och gott    

 

 

 

 

 

 

                                                     


Ca 10-12 st (medelstora/stora)

Ingredienser:

2 ägg
2 dl strösocker
 

2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk Salt
1,5 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
 

125 g smör, smält
1,25 dl mjölk

Smält smör/margarin
Kokosflingor

Fyllning
ca 150 g tinade/avrunna hjortron (eller blåbär/hallon/jordgubbar/vinbär)

Garnering
florsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de tinade/avrunna hjortronen med lite potatismjöl/Maizena. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

Smörj en muffinsform med smält smör, och häll kokosflingorna i fettet.
Skaka bort överflödigt kokos.

Fyll formarna till hälften.

Dela upp hjortronen i lika många delar, som det blev muffinsar och lägg på hjortronen på varje muffins.

Grädda muffinsen mitt i ugnen till fin brun färg, ca 25-35 min (beroende på hur mörka man vill ha dom). Låt dem svalna. Pudra över florsocker.