Jonnas Kycklinggryta. Mycket enkel men mycket GOD ! |
3-4 portioner
Ingredienser:
1 Kyckling, eller delar, färska eller frysta. Ej
filé !
3 Morötter
2 Gula lökar
5 dl Vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Stekfett
Gelé
Gör så här:
Bryn kycklingen runtom i en stekgryta.
Slå i lite vatten (3-5 dl) i stekgrytan, sätt i den hackade löken och låt småkoka i ca
40 minuter.
Hacka morötterna i grova bitar, ca 3 cm långa,
och lägg i det i grytan.
Låt koka ca 20 minuter på svag värme.
Tag upp kycklingen o rensa fram köttet.
Slå vispgrädden i stekgrytan, späd med mer vatten om så behövs
, men ska inte vara alltför mycket vätska.
Krydda såsen med salt, lite vitpeppar, svartpeppar.
Låt såsen koka ganska häftigt i ca 10-15 minuter..så vatten kokar bort o den
blir simmig.
Lägg i det rensade kycklingköttet i såsen o låt puttra 5-10 minuter.
KLART !
Servera med Grönsallad, ris, gelé och japansksoja.