| Kålpudding. Klassiker ! |

4 portioner
Ingredienser
1 kg Vitkål
Stekfett (olja eller margarin)
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 krm vit eller svartpeppar
Färs:
1gul lök
500 g bland/nöt/fläsk-färs
1 ägg
2 msk soja
1 dl vispgrädde (mjölk)
1 msk konc kalvfond (smulad halv köttbuljongtärning)
1 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
2 krm vit eller svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Vitkål: Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten. Bryn
kålen i omgångar på hög värme i stekfettet ca 5 minuter utan att det bränns.
Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och peppar.
Färs: Skala och hacka löken fint. Blanda löken och färsen med övriga
ingredienser.
Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form, ca 30 x 25 cm (för 4 port).
Lägg på färsen och täck med resterande kål.
Grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter.
Täck med folie efter 30-35 minuter, så den inte blir för mörk..
Servera med Rårörda lingon eller lingonsylt (om man vill så potatis och en
brunsås).