Lyxig kantarell och baconmacka    

 


4 portioner

Ingredienser:

Bordsmargarin
4 Skivor formbröd, gärna med hela frön och korn i
Ca 300 g färska kantareller eller motsvarande mängd förvälld fryst eller 2 konservburkar
Ca 2 msk margarin eller smör
1 Gul lök
1 Pkt bacon
80 g tärnad marinerad fetaost
Några kvistar färsk timjan
Grovkornig svartpeppar
Crema di Balsamico



Gör så här:

Bred bordsmargarin på brödskivorna. Dela kantarellerna en eller två gånger om de är stora.

Hacka löken. Stek kantareller i en riktigt varm stor stekpanna, hälften åt gången. Salta och peppra.
Lägg kantarellerna åt sidan och stek löken så att den blir glansig.
 

Lägg kantareller och lök på brödskivorna. Dela baconskivorna en gång och stek dem i stekpannan. Lägg baconskivor, fetaost
och några kvistar timjan ovanpå kantarellerna. Strö på svartpeppar eller vrid några varv med pepparkvarnen.

Gratinera i 250 grader i 5-10 minuter.
 

Ringla över Crema di Balsamico vid serveringstillfället.