Lyxig kantarell och baconmacka |
4 portioner
Ingredienser:
Bordsmargarin
4 Skivor formbröd, gärna med hela frön och korn i
Ca 300 g färska kantareller eller motsvarande mängd förvälld fryst eller 2
konservburkar
Ca 2 msk margarin eller smör
1 Gul lök
1 Pkt bacon
80 g tärnad marinerad fetaost
Några kvistar färsk timjan
Grovkornig svartpeppar
Crema di Balsamico
Gör så här:
Bred bordsmargarin på brödskivorna. Dela kantarellerna en eller två gånger om de är stora.
Hacka löken. Stek kantareller i en riktigt varm
stor stekpanna, hälften åt gången. Salta och peppra.
Lägg kantarellerna åt sidan och stek löken så att den blir glansig.
Lägg kantareller och lök på brödskivorna. Dela
baconskivorna en gång och stek dem i stekpannan. Lägg baconskivor, fetaost
och några kvistar timjan ovanpå kantarellerna. Strö på svartpeppar eller vrid
några varv med pepparkvarnen.
Gratinera i 250 grader i 5-10 minuter.
Ringla över Crema di Balsamico vid serveringstillfället.