Kladdkaka. Ta ut ur ugnen när ytan är torr !    


 

         



8-10 bitar

Ingredienser:

150 g smör/margarin
3 ägg (medium storlek)
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker

smör till formen
mjöl till formen

(florsocker)

 


Gör så här:

Sätt ugnen (vanlig ugn) på 175°C.

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Rör först ner smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna.

Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8-10 bitar).

Grädda i mitten av ugnen 17-25 minuter. Ju kortare tid, desto kladdigare !

Jag brukar köra 22 minuter.

Kakan är klar när den är torr på ytan !!

Låt svalna.

Om man vill kan man nu pudra över lite florsocker.

Servera med vispgrädde, smaksatt med lite vaniljsocker.