Knäckig rabarberpaj |
Ca 6-8 portioner
Ingredienser:
75 g smör
1 st Ägg
1 1/4 dl Strösocker
1 1/2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
Fyllning:
1/2 kg Rabarber (byt gärna ut 100g mot jordgubbar eller hallon).
0,75 dl Strösocker
2 tsk Potatismjöl
Vid gräddning
2-3 dl vatten (kokande)
Gör så här:
Värm ugnen till 180°C.
Skala rabarbern om den inte är väldigt späd och skär i bitar. Blanda med socker och potatismjöl och häll i en smord ugnssäker form.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner mjöl
blandat med bakpulver i äggblandningen. Blanda till sist ner smöret.
Klicka ut över rabarbern.
Häll försiktigt 2-3 dl kokande vatten över kakan och ställ in formen i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 1 timme. Ytan ska vara rejält gyllenbrun när den är färdig.
Låt svalna och servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.