Korv Stroganoff, God husmanskost !    

 



2 portioner

Ingredienser:

12 skivor falukorv
1 stor gul lök
2,5 dl vispgrädde
Mjölk

2 msk ketchup
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl

Salt, bara lite då salt finns i korv/soja
Vitpeppar
2 kryddpepparkorn

1 lagerblad
Liten skvätt Kinasoja/färgsoja, för finare färg.

Stekfett

 


Gör så här:
 

Skär korven i skivor och sedan i ca 8 mm tjocka stavar. Hacka löken.

Bryn först korvstavarna till fin färg i stekfettet och lägg sedan i löken och fortsätt att

bryna tills det inte är vatten kvar i löken.

När det brynt klart så sätt i en klick extra stekfett och låt det smälta under omrörning.

Pudra i vetemjölet och rör om noga.
Sänk värmen och slå i vispgrädden+lite mjölk. Tillsätt allt
det andra och rör om noga.

Låt puttra på svag värme utan lock i ca 10 minuter.

Är den för lös, så låt koka lite häftigare utan lock, så vatten går bort. Är den för tjock
så späd med mjölk.

Plocka bort lagerblad/kryddpeppar innan servering.

Servera med ris.