Korv Stroganoff, God husmanskost ! |
2 portioner
Ingredienser:
12 skivor falukorv
1 stor gul lök
2,5 dl vispgrädde
Mjölk
2 msk ketchup
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
Salt, bara lite då salt finns i korv/soja
Vitpeppar
2 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Liten skvätt Kinasoja/färgsoja, för finare färg.
Stekfett
Gör så här:
Skär korven i skivor och sedan i ca 8 mm tjocka stavar. Hacka
löken.
Bryn först korvstavarna till fin färg i stekfettet och lägg sedan i löken och
fortsätt att
bryna tills det inte är vatten kvar i löken.
När det brynt klart så sätt i en klick extra stekfett och låt det smälta under
omrörning.
Pudra i vetemjölet och rör om noga.
Sänk värmen och slå i vispgrädden+lite mjölk. Tillsätt allt
det andra och rör om noga.
Låt puttra på svag värme utan lock i ca 10 minuter.
Är den för lös, så låt koka lite häftigare utan lock, så vatten går bort. Är den
för tjock
så späd med mjölk.
Plocka bort lagerblad/kryddpeppar innan servering.
Servera med ris.