Oxrullader, klassisk god mat ! |
Ingredienser:
Lövbiff
Bacon
Katrinplommon
Dijonsenap
Vispgrädde
Kinesisk soja/färgsoja
(morötter)
Vetemjöl+kallvatten/kall mjölk
Gelé
Salt
Vitpeppar
Tandpetare
Gör så här:
Skär lövbiffen i lagoma bitar för en rullad,
normalt halverar man stora lövbiffar.
Bred ut köttet och salta/vitpeppra lätt. Bred på lite Dijonsenap och lägg på en
halv baconskiva och ett katrinplommon.
Vik in och rulla ihop alla rullader, från katrinplommonsidan(breda sidan). Fäst
med en tandpetare så dom inte går upp vid bryningen.
Bryn några i taget, runtom, ganska hårt, i stekpanna, till fin färg och lyft
sedan
över i stekgryta/annan gryta.
När alla är brynta så vispa ur stekpannan ordentligt med ett par dl hett vatten
och häll över det i grytan.
Låt puttra på svag värme 1 timma. Sätt i morotsbitar (ca 4-5 cm) när det
återstår 20-25 min av koktiden.
Efter 1 timma, slå i vispgrädde, typ 3-4 dl. Koka upp och låt koka ganska hårt i
5-10 minuter, så en del vatten går bort.
Tillsätt sojan för en lite mörkare gräddsås.
Rör noga ihop några msk vetemjöl och kallt vatten/kall mjölk och dutta ner i
rullad-såsen, under vispning, så den reder sig till
lagom tjocklek. Låt puttra några minuter.
Smaka av med ev mer salt/vitpeppar.
Servera med potatis, såsen, gelé, saltgurka.