Pastagratäng med Svamp. Lite bökig, men VÄLDIGT god ! |
4-5 portioner
Ingredienser:
ca 500 g pastafjärilar
ca 500g bland/köttfärs
Redd svampsoppa, på burk (eller 3 msk vetemjöl+egen färsk/uppblött svamp)
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
1 gul lök
100-300 g riven ost
1-2 tomater
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Dragon (VIKTIGT !)
Gör så här:
Koka pastan, dra av 1 minut på angiven koktid.
Vispa ihop grädde, mjölk, svampsoppa (eller egen svamp+mjöl), salt, svartpeppar och dragon. Skiva 1-2
tomater tunt, riv osten.
Bryn köttfärsen, hårt och torrt, tillsätt löken och bryn vidare, tillsätt lite
salt och vitpeppar.
Smörj en eldfast form.
Fördela ut köttfärsröran i formen, täck med den nästan färdigkokta pastan. Häll över
blandningen av grädde/mjölk/svampsoppa.
Täck med tomatskivor och sedan riven ost.
Grädda i 250 grader i 15-25 min...till lagom färg.
Servera med en grönsallad och ev. Tabasco.