Pastagratäng med Svamp. Lite bökig, men VÄLDIGT god !    


4-5 portioner

Ingredienser:

ca 500 g pastafjärilar
ca 500g bland/köttfärs
Redd svampsoppa, på burk (eller 3 msk vetemjöl+egen färsk/uppblött svamp)
2,5 dl grädde
1 dl mjölk
1 gul lök
100-300 g riven ost
1-2 tomater
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Dragon (VIKTIGT !)

Gör så här:

Koka pastan, dra av 1 minut på angiven koktid.

Vispa ihop grädde, mjölk, svampsoppa (eller egen svamp+mjöl), salt, svartpeppar och dragon. Skiva 1-2 tomater tunt, riv osten.

Bryn köttfärsen, hårt och torrt, tillsätt löken och bryn vidare, tillsätt lite salt och vitpeppar.

Smörj en eldfast form.

Fördela ut köttfärsröran i formen, täck med den nästan färdigkokta pastan. Häll över blandningen av grädde/mjölk/svampsoppa.
Täck med tomatskivor och sedan riven ost.

Grädda i 250 grader i 15-25 min...till lagom färg.

Servera med en grönsallad och ev. Tabasco.