Persiljesmör, Enkelt och gott! !    

 



 

Ingredienser:

2,5 dl vispgrädde
(0,5 msk rapsolja per 2,5 dl använd grädde)
salt
svartpeppar
persilja

 

Gör så här:
 

Vispa vispgrädde i en bunke med elvisp eller i matberedare tills den skär sig och blir grynig och kärnmjölken separeras.

Häll av kärnmjölken som bildas och spara den om du vill använda den till något annat (bakning).

Fyll bunken med kallt vatten och massera smöret i vattnet för att få ut den sista kärnmjölken ur smöret.
Häll ut vattnet och fyll på med nytt kallt vatten och massera smöret, tills vattnet är klart och ej grumligt.

Häll av vattnet och knåda smöret ytterligare.

Massera in salt, svartpeppar och persilja efter egen smak och jobba in det i smöret.

Kan såklart användas som "vanligt" smör. Tillsätt då bara salt.

För att få smöret mer bredbart, massera in rapsoljan.

Frys in i kubform (för iskuber), sätt i plastpåse.

Vid användning, spola baksidan av iskubsformen under varmt vatten och tryck ut önskat antal smörkuber !

Gott på t.ex en biff !