Skinkstek, (plommonspäckad).  RIKTIG mat !    

 



 

Ingredienser:

Skinkstek
Katrinplommon
5 dl Vispgrädde
Potatis
Gelé
Brysselkål
Saltgurka
Morötter

4 msk Vetemjöl
Mjölk

Salt
Vitpeppar
Svartpeppar


Gör så här:

Skär små hål, med en vass och spetsig kniv, här och var i steken och pilla in ett katrinplommon i varje hål.

Salta, vitpeppra och svartpeppra runt om hela steken.

Bryn ordentligt i en stekgryta. Bryn gärna alla kanter, även "spetsarna".

Slå i någon/några dl vatten i grytan. Koka upp och låt puttra på svag värme ca 1,5 timmar.

Sätt i morotsbitar när 20-30 min återstår av koktiden.

Ta upp steken efter 1,5 tim och linda in den i aluminiumfolie.

Slå i grädden i grytan, koka upp och koka hårt i 5-10 min så det går bort vatten.

Blanda noga vetemjölet med kall mjölk eller vatten och dutta i såsen lite i taget och låt koka upp

emellan duttarna, till lagom konsistens.

Smaka av med mer salt/peppar om det behövs.

Ta upp morötterna från såsen, skiva steken och servera med kokt potatis, morötterna, gräddsåsen, brysselkål,

gelé och salt/ättiks-gurka. !