Skinkstek, (plommonspäckad). RIKTIG mat ! |
Ingredienser:
Skinkstek
Katrinplommon
5 dl Vispgrädde
Potatis
Gelé
Brysselkål
Saltgurka
Morötter
4 msk Vetemjöl
Mjölk
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Gör så här:
Skär små hål, med en vass och spetsig kniv, här
och var i steken och pilla in ett katrinplommon i varje hål.
Salta, vitpeppra och svartpeppra runt om hela steken.
Bryn ordentligt i en stekgryta. Bryn gärna alla kanter, även "spetsarna".
Slå i någon/några dl vatten i grytan. Koka upp och låt puttra på svag värme ca
1,5 timmar.
Sätt i morotsbitar när 20-30 min återstår av koktiden.
Ta upp steken efter 1,5 tim och linda in den i aluminiumfolie.
Slå i grädden i grytan, koka upp och koka hårt i 5-10 min så det går bort
vatten.
Blanda noga vetemjölet med kall mjölk eller vatten och dutta i såsen lite i
taget och låt koka upp
emellan duttarna, till lagom konsistens.
Smaka av med mer salt/peppar om det behövs.
Ta upp morötterna från såsen, skiva steken och servera med kokt potatis,
morötterna, gräddsåsen, brysselkål,
gelé och salt/ättiks-gurka. !