Smulpaj.    


 

         

8 portioner

Ingredienser:

500 g Blåbär, hallon, jordgubbar, rabarber (kan blandas)
125 g rumsvarmt margarin/smör
1 dl Strösocker
1/4 dl Strösocker
1.5 dl Havregryn
2,5 dl Vetemjöl
1.5 msk Potatismjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg bären/rabarbern i en pajform och strö över potatismjölet och 1/4 dl socker (kan uteslutas). Blanda runt ordentligt.

Blanda 1 dl socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Nyp ihop allt till en smulig deg.Om
degen inte vill smula sig, utan är kladdig, sätt till lite mer vetemjöl.

Fördela smuldegen över bären i formen.

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min, tills gyllenbrun.

Låt pajen svalna något och servera med exempelvis vaniljglass eller vaniljsås.