Smulpaj. |
8 portioner
Ingredienser:
500 g Blåbär, hallon, jordgubbar, rabarber (kan
blandas)
125 g rumsvarmt margarin/smör
1 dl Strösocker
1/4 dl Strösocker
1.5 dl Havregryn
2,5 dl Vetemjöl
1.5 msk Potatismjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg bären/rabarbern i en pajform och strö över potatismjölet och 1/4 dl socker
(kan uteslutas). Blanda runt ordentligt.
Blanda 1 dl socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret och tillsätt
i bunken. Nyp ihop allt till en smulig deg.Om
degen inte vill smula sig, utan är kladdig, sätt till lite mer vetemjöl.
Fördela smuldegen över bären i formen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min, tills gyllenbrun.
Låt pajen svalna något och servera med exempelvis vaniljglass eller vaniljsås.