Sockerkaka. Vanlig sockerkaka !    

 


 
 

Ingredienser:

1 msk smör eller margarin (till formen)
2 msk ströbröd (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör eller margarin

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
 

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj och bröa en bakform, ca 2 liter eller 24 cm i diameter (för 1 kaka).

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vispa ner i äggsmeten.

Smält smöret och häll sedan i mjölken i smöret, värm en stund och vispa ner det. Häll smeten i formen.

Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.

Känn efter med sticka om kakan är klar. Då ska stickan vara torr.