Svampsoppa, Lyxig, dyr och god.    

 



Ingredienser:

1,4 L lättmjölk
2 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 stor/2 små hackade gul lök
Champinjoner, 400 gram avrunnen vikt från burk, eller motsvarande torkad/fryst.
350 gr färsk svamp, eller 35 g torkad, t.ex trattkantarell, kantarell, Karl-Johan eller Svart Trumpet
12 g salt
Några vrid vitpeppar från kvarn
1 krm grovmalen svartpeppar
3 msk färsk hackad persilja eller 1 msk frusen hackad
5 dl vispgrädde



Gör så här:

Koka upp mjölk och vatten med löken och buljongtärningarna. Låt sjuda 7 minuter.

Lägg i all svamp och salt och peppar och låt koka upp. Låt sjuda i 10 minuter.

Tag av grytan och låt svalna i 15 minuter. Mixa sen med stavmixer.

OBS att mixandet gör att svampen reder soppan så den blir tjock.

Tillsätt grädden och persiljan, låt koka upp.


Servera med fräst färsk svamp och rostade ostsmörgåsar.