Potatis & Purjosoppa, Tareq Taylors goda variant    



 

Ca 6-8 portioner

Ingredienser:

500 g potatis
150 g palsternacka
100 g rotselleri
1 stor gul lök
75 g smör
1 stor purjolök, ca 300 g
2 l hönsbuljong
1 msk färsk hackad timjan
2 dl vispgrädde
salt

 


Gör så här:

Hacka potatisen, rotfrukterna och löken grovt. Fräs i smör i en kastrull.

Skiva den vita delen av purjolöken och lägg i kastrullen.

Häll i buljong, tillsätt timjan och vispgrädde och koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt. Man kan servera

soppan som den är, men jag rekommenderar att mixa den – det blir så mycket lyxigare och smakerna gifter sig.

Häll sedan tillbaka den mixade soppan i kastrullen.

Strimla resten av purjolöken fint, blanda ner i soppan och låt koka upp.

Klar att servera.