Potatis & Purjosoppa, Tareq Taylors goda variant |
Ca 6-8 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
150 g palsternacka
100 g rotselleri
1 stor gul lök
75 g smör
1 stor purjolök, ca 300 g
2 l hönsbuljong
1 msk färsk hackad timjan
2 dl vispgrädde
salt
Gör så här:
Hacka potatisen, rotfrukterna och löken grovt.
Fräs i smör i en kastrull.
Skiva den vita delen av purjolöken och lägg i kastrullen.
Häll i buljong, tillsätt timjan och vispgrädde och koka i ca 20 minuter. Smaka
av med salt. Man kan servera
soppan som den är, men jag rekommenderar att mixa
den – det blir så mycket lyxigare och smakerna gifter sig.
Häll sedan tillbaka den mixade soppan i kastrullen.
Strimla resten av purjolöken fint, blanda ner i soppan och låt koka upp.
Klar att servera.