Torsk på Norskt vis, Mycket enkelt och gott. |
Ingredienser:
2 Gula lökar
400 g Frusen torskfilé
Smör eller margarin
Ströbröd
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt fiskblocket tina något så att du kan skära det tvärs över i 5-6 lika stora
bitar.
Salta ock peppra bitarna runt om.
Sätt 5-6 smörklickar i en rad i mitten av en ugnsfast form och lägg fiskbitarna
på smörklickarna med minst 1 cm mellanrum mellan bitarna.
Hacka löken och häll ner mellan och och på/runtom fiskbitarna. Peta in
smörklickar mellan fiskbitarna och en klick ovanpå varje fiskbit.
Sätt in formen i ugnen i några minuter så smöret smälter, ta ut formen och strö
ströbröd över det hela. Sätt in i ugnen igen i ca 20-25 minuter, till fisken är
klar.
Servera med potatis och majonnäs/remouladsås.