Torskgratäng med räkor    

 



2-3 portioner

Ingredienser:

400 g torsk eller sej, frusen eller färsk

3 dl vispgrädde
3 dl Creme Fraiche
Dill, 1 dl färsk eller 0,5 dl frusen.
Purjolök, en halv
1 citron
1 fiskbuljontärning
1 tsk Dijonsenap
Salt och vitpeppar

Topping:

200 g skalade räkor.
 

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Om du använder frusen fisk, så tina den först och torka av.

Skjölj och skär purjolöken i tunna skivor. Lägg purjon i botten av en smord ugnsform.

Skär torsken i 5-6 bitar och lägg den på purjon.

Lös upp buljongtärningen i en gnutta hett vatten.

Blanda Creme Fraiche, grädde, dill senap, saften från citronen, buljongen, salt och peppar i en skål.

Riv i lite av det gula citronskalet. Blanda såsen väl och häll försiktigt i ugnsformen.

Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter.

Strö räkorna över det hela och grädda ytterligare 5 minuter.

Servera med kokt potatis.