Torskgratäng med räkor |
2-3 portioner
Ingredienser:
400 g torsk eller sej, frusen eller färsk
3 dl vispgrädde
3 dl Creme Fraiche
Dill, 1 dl färsk eller 0,5 dl frusen.
Purjolök, en halv
1 citron
1 fiskbuljontärning
1 tsk Dijonsenap
Salt och vitpeppar
Topping:
200 g skalade räkor.
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Om du använder frusen fisk, så tina den först och torka av.
Skjölj och skär purjolöken i tunna skivor. Lägg purjon i botten av en smord
ugnsform.
Skär torsken i 5-6 bitar och lägg den på purjon.
Lös upp buljongtärningen i en gnutta hett vatten.
Blanda Creme Fraiche, grädde, dill senap, saften från citronen, buljongen, salt
och peppar i en skål.
Riv i lite av det gula citronskalet. Blanda såsen väl och häll försiktigt i
ugnsformen.
Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter.
Strö räkorna över det hela och grädda ytterligare 5 minuter.
Servera med kokt potatis.