Spagettigratäng. Lite roligare variant av Spagetti och köttfärssås. |
3-4 portioner
Ingredienser:
Köttfärssås:
200-300 g nötfärs
1-2 dl krossade tomater
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk vetemjöl
1 msk kinasoja
2 msk tomatpuré
Vatten
salt
svartpeppar
chiliflakes
1 tsk oregano/pizzakrydda
stekfett +olivolja
Gratinering:
2-3 dl Creme Fraiche
1-2 dl mjölk
2-3 dl riven ost
200 g spagetti, eller annan pasta
Vatten
En skvätt olivolja
salt
Gör så här:
Bryn färsen hårt i fett/olivolja. Sätt i löken och fräs i minst 5 minuter.
Rör i vetemjölet och se till att allt mjöl sugs upp av fett (annars klimpar),
tillsätt mer olivolja om det ser torrt ut.
Slå på dom krossade tomaterna+vatten och rör om noga till lagom köttfärssås.
Tillsätt krossad vitlök och allt övrigt i såsen.
Smaka av med salt+svartpeppar och en nypa chiliflakes.
Låt såsen puttra medan du kokar pastan i rikligt med vatten och väl saltat. Häll en liten skvätt olivolja i
vattnet.
Vispa ihop Creme Fraiche/mjölk/riven ost.
Häll köttfärssåsen i en liten ugnsfast form. Gör nystan av den kokta spagettin
och lägg ovanpå.
Häll över Creme Fraiche-blandningen.
Kör den i ugn på 225 grader, till fin färg. Ca 15-25 minuter.
Servera med grönsallad.