Spagettigratäng. Lite roligare variant av Spagetti och köttfärssås.    

 

   


 

3-4 portioner

Ingredienser:


Köttfärssås:

200-300 g nötfärs
1-2 dl krossade tomater
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk vetemjöl
1 msk kinasoja
2 msk tomatpuré
Vatten
salt
svartpeppar
chiliflakes
1 tsk oregano/pizzakrydda
stekfett +olivolja

Gratinering:

2-3 dl Creme Fraiche
1-2 dl mjölk
2-3 dl riven ost

200 g spagetti, eller annan pasta
Vatten
En skvätt olivolja
salt

 

 

Gör så här:


Bryn färsen hårt i fett/olivolja. Sätt i löken och fräs i minst 5 minuter.

Rör i vetemjölet och se till att allt mjöl sugs upp av fett (annars klimpar),
tillsätt mer olivolja om det ser torrt ut.

Slå på dom krossade tomaterna+vatten och rör om noga till lagom köttfärssås.

Tillsätt krossad vitlök och allt övrigt i såsen.

Smaka av med salt+svartpeppar och en nypa chiliflakes.

Låt såsen puttra medan du kokar pastan i rikligt med vatten och väl saltat. Häll en liten skvätt olivolja i vattnet.

Vispa ihop Creme Fraiche/mjölk/riven ost.

Häll köttfärssåsen i en liten ugnsfast form. Gör nystan av den kokta spagettin och lägg ovanpå.

Häll över Creme Fraiche-blandningen.

Kör den i ugn på 225 grader, till fin färg. Ca 15-25 minuter.

Servera med grönsallad.