Ugnsstekt falukorv. God Husmanskost !    


3-4 portioner

Ingredienser:

500 g Falukorv
1 Gul lök
2 Medelstora morötter
1 Äpple
Ostskivor, t.ex Hushålls, Herrgård e dyl.
Senap, helst Dijon
Olja, t.ex Raps
Salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta skinnet av korven och snitta den i 1,5 cm tjocka skivor men inte helt igenom, hela
korvbiten ska hålla ihop !

Lägg korven i en ugnsfast form.

Räkna hur många skåror det blev i korvbiten och hyvla upp hälften så många rejäla ostskivor
som det finns springor. Lägg ut ostskivorna på en skärbräda, bred ett tunt lager senap på alla skivorna.
Halvera sedan skivorna med en vass kniv, så det blir dubbel så många.

Vik varje ostskiva dubbelt och peta in i varje springa på korvbiten

Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Ta ur kärnhuset ur äpplet och skär i tunna halvmånar. Skala och
skär löken i tunna klyftor/bitar.

Strö morot, lök och äpple runt korvbiten. Salta lite över det och ringla lite olja över det gröna.

Sätt in i ugnen tills ovansidan av korven blir mörkbrun, ca 30 minuter.

Servera med potatismos och senap.